Project Description

To refurbish an existing single storey office block into a new, trendy student common room facility creating a games room, cinema/exercise room, tv room, music room ,quiet room, along with an informal breakout area and IT/common areas.

The works included the strip out of existing partitions, suspended ceilings and floor finishes. The formation of new solid and glass partitions. The installation of new suspended ceilings. Substantial alterations and amendments to the mechanical and electrical systems. New floor finishes and redecoration throughout

The installation of a new automatic entrance door, render applied to two external elevations and the installation of a new glass entrance canopy.

New furniture, seating pods and laptop desking were installed together with window blinds and vinyl, vending machines and a pool table.

Project Details

Client:Birmingham City University
Location:Perry Barr Campus, Birmingham
Duration:11 weeks
Value:£435,000.00